Hop til indhold

Hvad jeg laver

21. august 2007

Nogen gange kan middelalderforskerens dage på kontoret godt synes lange og begivenhedsløse, men noget sker der da. I dag havde museet besøg af selveste kulturministeren, som vist ville høre noget om samarbejde mellem kommunale kulturinstitutioner. Det mærkede jeg nu ikke så meget til ovre på mit kontor, men jeg var da lige ved at løbe ind i ham, da han var på vej ud igen. Og bagefter faldt der frugt og croissanter af til medarbejderne 🙂

I sidste uge “fandt jeg” Ringsted kloster – dvs. jeg fik overdraget en rød mappe, der viste sig at indeholde udgravningsberetninger fra 1920’erne om udgravninger på det forlængst brændte og nedbrudte benediktinerkloster ved Sct. Bendts kirke. Det var en glædelig opdagelse, at der faktisk er foretaget arkæologiske udgravninger på stedet – og noget, der tilsyneladende også er en overraskelse for de fagfolk, jeg har talt med indtil nu. Men det er der, af Hugo Matthiesen – ham her – fra Nationalmuseet.  

Nu går arbejdet med udviklingen af computerspillet Saxos rejse for alvor i gang – et spil til undervisningsbrug, hvor eleverne skal rejse rundt som historieskriveren Saxo i Danmark år 1180 og forsøge at finde frem til “den rigtige” historie om Blodgildet i Roskilde. Udviklingen er støttet af Uni-C, og da bevillingen gik igennem i foråret lavede TV2 Øst dette indslag om spillet. (Indslaget varer 2:36 minutter og jeg optræder ganske kort – mine 15 seconds of fame!) Jeg bliver ikke direkte involveret i arbejdet, men i går var jeg med de to opfindere, Siv og Randi, på inspirationstur i lokalområdet.

Det var lidt om mine dage på museet – mere følger. 

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: