Hop til indhold

Bog om Ringsted Kloster på vej

15. marts 2010

Tjullahop! Jeg har fået første eksemplar af min bog om Ringsted Kloster og Skt. Bendts Kirke, som jeg skrev, mens jeg arbejdede på Historiens Hus – Ringsted Museum. For to år siden skrev jeg lidt om begyndelsen på arbejdet her i min gamle blog – og nu er det blevet til en færdig bog med fotos og omslag og det hele:

Ringsted Kloster

Bogen fortæller Ringsted Klosters historie fra grundlæggelsen i 1080’erne til reformationen, hvor klosteret blev kongeligt gods og kirken blev sognekirke for byen. Undervejs berettes om mordet på Knud Lavard i 1131 og hans gravlæggelse i klosterkirken, om Kirkefesten i 1170, om det religiøse liv i klosteret og helgenkulten for Knud Lavard og Erik Plovpenning, om klosterkirkens bygningshistorie og dens funktion som kongelig gravkirke fra Valdemar den Store til Erik Menved. I et afsluttende kapitel, skrevet af museumsleder Kirsten Henriksen, føres historien op til nutiden.

Bogen er udgivet af Historiens Hus – Ringsted Museum, den udkommer 9. april og herefter kan den købes ved henvendelse samme sted (95 sider, kr. 150, eller 200 inkl. forsendelse).

8 kommentarer leave one →
 1. Pia Valentin Lorentzen permalink
  15. marts 2010 16:20

  Tillykke med din nye bog! Hvor er det spændende. Jeg glæder mig til at læse den! Kommer selv fra Ringstedkanten og har gået omkring i kirken flere gange og tænkt på, hvor rart det kunne være at kende hele dens historie.

 2. anebysted permalink*
  15. marts 2010 22:04

  Tak! Det er en meget fascinerende kirke, der rummer rigtig mange historier. Jeg har ikke kunnet få dem allesammen med, men nogle af de vigtigste, håber jeg.

 3. 28. maj 2010 21:57

  Jeg har prøvet at bestille bogen og glæder mig til at se, hvad du har med om Ringsted kloster. Jeg har i en del år beskæftiget mig indgående med sjællandske klostre og er i gang med at lave en ny emission på min hjemmesiden, især om godshistorien. Her er Ringsted kloster nærmest et sort hul i jorden – i modsætning til samtlige andre, bortset fra Vor Frue i Roskilde. Jeg ved godt, at det skyldes kildemangel. Men godslisterne fra det senere Ringstedkloster Gods, som vist gemmer sig i Historiens hus, kunne man godt have pubkiceret, ligesom det ogsp er for dårligt, at Trap er den eneste ordentlige kilde til ejerhistorien efter reformationen. Det håber jeg, din bog råder bod på. Og jeg glæder mig til at læse den.

 4. Ane Bysted permalink*
  1. juni 2010 19:19

  Hvis det især er tiden efter Reformationen, du interesserer dig for, så er jeg bange for, at du måske vil blive lidt skuffet. Du har helt ret i, at Ringsted klosters historie efter Reformationen kalder på at blive skrevet. Jeg nåede at kigge på noget af kildematerialet for 15-1600-tallet, men havde ikke tid til at gør nær så meget ved det, som jeg gerne ville. Løsningen blev, at Kirsten Henriksen skrev en sammenfatning af den del af historien – og hun vist fået lidt mere med end Trap, så vidt jeg husker.
  Jeg håber, at du kan bruge den middelalderlige historie også 🙂

 5. 3. oktober 2010 13:20

  Jeg ville forfærdelige gerne have overværet dit foredrag i morgen mandag 4/10, men kan ikke igen forlade min hjemstavn, da jeg har andet for. Vil dit foredrag blive tilgængeligt et sted på nettet, eller kan man abonnere på det ad anden vej?
  bedste hilsen

  • Ane Bysted permalink*
   7. oktober 2010 13:17

   Hej Jan, tak for interessen. Er det mon særligt det med rundkirken, der har vakt din opmærksomhed? Jeg har ikke tænkt mig at publicere foredraget, men det kunne jo være, at jeg skulle skrive noget om rundkirken her i bloggen…
   Bedste hilsner

 6. 7. oktober 2010 13:34

  Hej Ane

  Ja, og ja, det synes jeg da ville være en god ide. I mange måneder har jeg været begravet i deres oprindelse og sammenhæng, og der tegner sig et billede. Jeg ved dog ikke, om det er en af de kendte, du beskæftiger sig med. Men det ville da være dejligt at se, hvilken det er 🙂

  Hvornår kan man købe din bog?

  Bedste hilsner
  Jan

 7. 7. oktober 2010 13:35

  Undskyld, det gik for stærkt. Alting driller mig i dag, men jeg ser at bogen er udkommet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: