Hop til indhold

Vintersysler

21. februar 2010

Mens verden tilsyneladende er gået i permafrost, har jeg fundet symaskinen frem og kastet mig over nogle indendørssysler. Først syede jeg en troldmandshat (se her) og nu er jeg blevet færdig med en uglepude.

Der er ugler i boligindretning og på tekstiler allevegne for tiden, og nu syntes jeg også, at jeg ville have en. Butikkerne sælger fine uglepuder til adskillige hundrede kroner, men jeg tænkte, at sådan en må jeg da kunne lave selv. Det gav også en anledning til at bruge nogle af de mønstrede bomuldsstoffer, jeg har samlet i min stofkiste – og en undskyldning for at købe lidt flere. Delene har jeg applikeret med zikzak-sting på maskinen – sammen med vingerne af babyfløjl giver det sådan en dejlig 70-er-retro feel. Det var også ren nostalgi at klippe delene ud i vliseline og stryge på stoffet, ligesom jeg lærte det i skolen.

Her er den færdige ugle – med store øjne fanget i blitzlyset. Den blev faktisk lige, som jeg havde tænkt den.

Spørgsmål: hvordan kan det være, at der er så få, der blogger om at sy, mens der er rigtig mange strikkere, der skriver strikkeblogs? Jeg har i hvert fald ikke rigtig fundet nogen syblogs – kender du nogen?

5 kommentarer leave one →
 1. 22. februar 2010 09:11

  Ah, du elsker også ugler! (undtagen ugler i mosen) 🙂

 2. Charlotte Chammon permalink
  22. februar 2010 13:15

  Måske fordi det er nemmere at dele opskrifter på strik over nettet – f.eks. sidder vi jo alle nu og tænker: Sådan en ugle vil jeg også have!! Og så må vi igang med at lave et mønster selv… ;-))
  En rigtig sød ugle!

 3. anebysted permalink*
  15. marts 2010 21:57

  @ Capac: ja, lige nøjagtig 🙂
  og @ Charlotte: tak skal du ha!

 4. belinda permalink
  25. februar 2012 14:31

  er enig med charlotte. det er meget nemmere med strikkeopskrifter. hvor imod skal man have fat i mønster til at sy, så er det frem med dankortet… øv!

  • 11. marts 2012 21:06

   Efter jeg skrev dette indlæg har jeg nu heldigvis fundet en mængde fine blogs, der også skriver om syprojekter. Nogle er så venlige at lægge mønstre ud i pdf til fri afbenyttelse – og ellers kan man jo kigge med og blive inspireret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: