Hop til indhold

Nyt om borge og Østersøen

23. august 2009

Det er ved at være et stykke tid siden, jeg har skrevet noget om borge her i bloggen, men her en reklame for en ny bog, udgivet af Danmarks Borgcenter i Vordingborg:

  

Det er en samling artikler om borge og korstog ved Østersøen (og jeg har selv bidraget med en om missionsideologi). Mere om bogen her og en indholdsfortegnelse her.

Arkæologerne i Vordingborg skriver i øvrigt en fortidsmindeblog om fundene i felten, og de har udarbejdet en oversigt over middelalderlige voldsteder på Sydsjælland og Sydhavsøerne.

3 kommentarer leave one →
 1. 28. september 2009 10:44

  Bogen ser spændende ud og er bestilt. Men hvordan kan vi finde ud af mere om tiden begivenhederne i Østersøen i tiden fra 1131-1147?
  Hvor mange korstog og vendertog og andre tog sejlede rundt i Østersøen i de år, og kom de forbi Øland? elelr Gotland, eller Bornholm?

 2. 8. april 2011 08:12

  Hejsa, jeg har snakket med ringsted museum angående den borgruin der ligger ude ved Borup omkring humleore, fordi jeg og min medstuderende på forhistorisk arkæologi er meget interesserede i borganlæg og de aktiviteter der foregår omkring dem. Vi er stadig kun på første år, men igang med feltarkæologien, og da vi begge har metaldetektorer har vi spurgt museet om lov til at lave – ja det er jo stadig en amatørundersøgelse – men vi brænder bare for at komme ud og igang med alt det sjove og spændende. Hvis vi får en tilladelse så vil vi selvfølgelif behandle alt vi finder med professionalitet, og det er også noget vi sætter en ære i.
  Jeg skriver fordi ringsted museum fortæller, at du for noget tid siden havde dem med derude og at du vidste en del om den. Så jeg håbede at vi måske kunne høre lidt fra dig og også at du måske vidste hvem der ejer området?

  Vidste ikke lige hvordan jeg skulle få fat på dig, så skrev den kommentar 🙂
  Håber at høre fra dig
  Med venlig hilsen Cecilie

  • Ane Bysted permalink*
   12. april 2011 21:35

   Hej Cecilie, Jeg beskæftigede mig en del med Humleore mens jeg var ansat på museet i Ringsted for et par år siden. Bl.a. var jeg på Nationalmuseet og se, hvad de har af materiale om de begrænsede udgravninger, der blev lavet i 1960’erne. Det har været et meget stort anlæg, og det ville være rigtig spændende, hvis der kunne komme gang i videre undersøgelser! Hvordan det ligger med at få tilladelser og hvem der ejer området, kan jeg desværre ikke sige – men hvis du vil høre lidt nærmere om, hvad jeg fandt på Nationalmuseet, så skriv mig en mail: ane.bysted snabela mail.dk
   Venlig hilsen Ane

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: