Hop til indhold

Stille, stille

10. november 2008

Bortset fra det, så har der jo været mere end almindeligt stille her på bloggen i de seneste måneder. Jeg må desværre indse, at de tre timers transporttid hver dag til og fra Nykøbing F tærer på overskuddet til at skrive indlæg. Så bloggen er ikke opgivet, men det bliver nok ret begrænset, hvor tit jeg får skrevet indlæg og svaret på kommentarer resten af i år.

Til gengæld får jeg holdt nogle foredrag her i efteråret – hele fire styk er jeg kommet til at love mig ud til i løbet af en måned, hvilket er lige lidt for meget, nu hvor jeg står midt i det. Men de to er klaret, i Vinderup og Maribo. Så har jeg Haderslev på onsdag og Århus den 22. november. Og to familiefødselsdage indimellem. Ånd ind. Ånd ud.

8 kommentarer leave one →
 1. 10. november 2008 08:15

  Som historiker i arbejde har du vist stort set kun luksusproblemer. Måske skulle du få dig såden en 3G-dippedut til din laptop – så kan du bruge tiden i toget til at blogge 🙂 (Men hvis du kører i egen bil, så er det nok en dårlig idé)

 2. 11. november 2008 09:37

  Åh ja, enten har man for lidt at lave, eller også har man for meget. Fra 1. i 1. ser det ud til, at jeg igen har for lidt, men det hjælper jo ikke noget nu. Tværtimod.

 3. 12. november 2008 03:25

  Vi ser frem til heftig blogging efter nytår, så!

 4. 14. december 2008 11:13

  Nej, men når du får tid, vil vi (jeg) gerne høre om Hunseby (Hundseby?) kirke, og om man har fundet ud af, hvor gammel den er. Og hvad er det, du har holdt foredrag om?

 5. 5. januar 2009 07:21

  Hej Jan, Hunseby kirke lå egl. uden for mit område på Guldborgsund Museum, men tilfældigvis har jeg alligevel set den og hørt om, at der er fundet træværk i den, som kan dateres til lidt efter 1058. Jeg er ikke vidende om, at man er nået frem til en endelig datering, men under alle omstændigheder er det en meget tidlig og meget spændende kirke.
  Foredragene? 3 stk om korstog og 1 om Ringsted kloster…

 6. 5. januar 2009 07:33

  Hej Ane, tak for det.
  Gad vide, hvem der har anlagt den kirke, – jeg forsøger at skrive lidt om venderne, eller rettere sagt om slavisk indvandring til Bornholm, efter at have overværet Magdalena Naums forsvar i Lund 28/11 af hendes afhandling Homelands lost and gained. Det er vel ikke den daværende konge, der har været inde over dét kirkebyggeri …

 7. 5. januar 2009 07:33

  Vinderup er vel i øvrigt “Vender rup” ?

 8. 15. januar 2009 03:45

  Det er rigtigt, at der er flere af “Vinde-byerne”, der kan henføres til venderne, men den, jeg talte om, ligger ved Limfjorden ml. Skive og Struer. Jeg har ikke hørt, at de skulle være kommet så langt nordpå?
  Ang. Hunseby, så kunne der meget vel have været en konge involveret, ja…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: