Hop til indhold

Meme

19. maj 2008

For første gang i bloggens historie er jeg blevet tagged i et meme – og så endda to gange, af både Lars og Niels Arne. Jeg siger mange tak for tag. Og så må jeg jo hellere se at få gjort noget ved det.

Opgaven lyder:

  1. Pick up the nearest book.
  2. Open on page 123.
  3. Find the fifth sentence.
  4. Post the next three sentences.
  5. Tag five people, and acknowledge who tagged you.

I et liv omgivet med bøger er det lidt svært at afgøre, hvad “nærmeste bog” er. Jeg vælger den bog, jeg var i gang med at læse, da jeg blev opmærksom på tag’et: Ellen Jørgensens doktordisputats fra 1909: Helgendyrkelse i Danmark. Studier over Kirkekultur og kirkeligt Liv fra det 11. Aarhundredes Midte til Reformationen. Side 123, 5.-7. sætning handler om St. Anthonius: “Han, der fordum æredes som den store Eneboer, paakaldtes nu baade i Kirkens Signelser og i de danske Andagtsbøger som den Helgen, hvem Gud gav den Naade, at hans Ben og Helligdom førtes over al Verden til Trøst for de syge. Han friede fra den onde Ild, “den faldende Sot” og brat Død. Selv i Kirkens Ritual paa St. Anthonii Dag fremhævedes stærkt hans lægende Evne.”

De fleste af de blogs, jeg læser regelmæssigt, er tagged allerede, så jeg nøjes med 3: Hanne, Charlotte og Farmer.

Sætningerne om St. Anthonius får mig til at tænke på den der gamle leg, som vi legede på vejen som børn, hvor man kaster en bold over et hustag og råber “Anthonius!” Hvorfor er det mon lige Anthonius, der “påkaldes”?

One Comment leave one →
  1. 30. maj 2008 11:16

    Tak for tagget – er bange for mit er mere underlødigt end dit Ane 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: