Hop til indhold

Søndagscafé om Ringsteds middelalder

13. november 2007

Jeg har i dag sendt denne pressemeddelelse:

Søndag den 25. november kl. 14-16  indbyder Historiens Hus til søndagscafé med foredrag på museet på Køgevej 41. Emnet er Ringsted i middelalderen under overskriften ”På sporet af Ringsted Kloster”.
 
Ringsted havde en central betydning i middelalderens Danmark, og det skyldtes ikke mindst to ting. For det første det store benediktinerkloster, der lå her, og for det andet, at kongesønnen Knud Lavard blev begravet i klosterets kirke, efter at han var blevet brutalt myrdet i Haraldsted skov. I de følgende århundreder lod Danmarks konger og dronninger sig begrave her, og den almindelige befolkning valfartede til Knud Lavards grav, hvor der gik rygter om helbredelse og mirakler.

I dag står kun Sct. Bendts kirke tilbage, men skriftlige kilder og arkæologiske fund kan lede os på sporet af det kloster, der var engang. Ved Søndagscaféen den 25. november vil middelalderhistoriker, ph.d. Ane Bysted fortælle om Ringsted kloster og det liv, der udspillede sig inden for og uden for murene. Ane Bysted er ansat i Historiens Hus til at forberede den nye middelalderudstilling på Amtstuegården. Sidst i foredraget vil hun komme ind på andre spændende – og uventede – spor af Ringsteds middelalder.
 
Efter foredraget er der kagebuffet og spørgerunde. Tilmelding til museet (tlf. 57 62 69 00) nødvendig senest den 21. november. Pris kr. 50 incl. kagebuffet. Se også http://historienshus.ringsted.dk/

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: