Hop til indhold

Tallinn

8. november 2007

Turen til Tallinn var en god oplevelse. Flot by, rimeligt vejr, godt seminar og gode kolleger. Her er lidt af bymuren:

  

Og her er selve stedet, hvor Dannebrog dalede ned i 1219 (eller måske var det i 1208) – flankeret af to moderne danske korsfarere:

Esterne lader til at være næsten lige så stolte af legenden, som danskerne er, og som det ses, er der lavet en fin markering, afsløret i 1992. Tallinns officielle turist-site skriver om det her – og har en rundtur i den middelalderlige bydel her.

Esterne bærer tilsyneladende heller ikke nag til danskerne over at de blev besejret af dem i 1219. På seminaret (som foregik på Tallinns universitet og handlede om de dansk-estiske relationer i middelalderen, program her) antydede Linda Kaljundi en forklaring: at der blandt esterne findes en bittersød drøm om hvad-nu-hvis man var forblevet under Danmark – ja, så var man blevet skandinaver…

Som sagt var der også reception for den estiske udgave af vores korstogsbog, Taani ristisõjad, og det kom endda på det nationale estiske TV:

 

Udsendelsen kan ses her. Indslaget om bogen kommer efter ca. 11 et halvt minut. Jeg selv kom ikke med på billederne (øv!) men jeg var der – jeg står omme bag pillen til venstre i den afsluttende indstilling:

2 kommentarer leave one →
  1. 9. november 2007 12:22

    Tillykke med udgivelsen, dejlige billeder.

  2. 12. november 2007 04:01

    Tak, KC, tak.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: