Hop til indhold

Taani ristisõjad

24. oktober 2007

I morgen tager jeg til Tallinn i Estland til middelalderkonference & bogreception. På fredag udkommer nemlig samme sted bogen Taani ristisõjad – hvilket betyder Danske korstog (går jeg ud fra) – og er en oversættelse af Danske korstog. Krig og mission i Østersøen, som jeg har skrevet sammen med John Lind, Carsten Selch Jensen og Kurt Villads Jensen, og som udkom i 2004 (2. udg. 2006).

 

Det estiske forlag har valgt en af Niels Willum Andreasens tegninger til forsiden. Den skal illustrere missionærer, korsfarere og handelsrejsende på Dvinafloden i det nuværende Letland, men ca. sådan kan det også have set ud ved Tallinn, da danskerne havde erobret stedet i 1219 og var begyndt at bygge en borg. (Tallinn betyder iøvrigt danskerborgen).

Jeg har tidligere skrevet om det berømmelige slag ved Lyndanisse i 1219 og Dannebrogs fald fra himlen her. Mere følger, når jeg er hjemme igen…

One Comment leave one →
 1. jesper fogt nielsen permalink
  2. september 2008 02:49

  Hej Ane
  Vi er tre historiestudernede fra Zahles lærerseminarium der er ved at forberede en studietur til Tallin. Vores emne er danske korstoge i Estland. Vi er igang med at læse din bog “Danske Korstoge – krig og mission i Østersøen”.
  Vi henvender os til dig da vi læser her på din blog at du har været der ovre i forbindelse med din bog om korstoge. Vi tænker at du har en stor viden, og måske kan hjælpe os med gode råd til onlocations i Tallin hvor vi kan se noget om danske korstoge. Vores opgave er nemlig at undervise vores historiehold onlocation i Tallin når vi kommer derover, og netop derfor ville det være fedt og du havde et par gode tips til hvor man kan gøre dette.
  Med venlig hilsen
  Jesper

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: