Hop til indhold

Stem på Sct. Bendts

19. juni 2007

Hvilke 7 seværdigheder er Danmarks bedste? Kristeligt Dagblad kører sommerkonkurrencen 7 at se, hvor man kan stemme blandt 25 nominerede seværdigheder. De spænder vidt – fra Kronborg til motorvejsudfletningen i Klovtofte. I øjeblikket er der dødt løb mellem Fregatten Jylland og Storebæltsbroen. (Et ulige match, skulle man ellers tro.)

Blandt de nominerede er også Sct. Bendts kirke i Ringsted, og den får i hvertfald en af mine stemmer. Ikke bare af lokalpatriotiske årsager (eller fordi min chef giver kage, hvis den vinder) – men den er en af vore smukkeste middelalderkirker, bygget af Valdemar d. Store som gravkirke for hans slægt. Den er Danmarks første teglstensbygning, men er alligevel, som Hans Edvard Nørregård-Nielsen skriver i Magt og dragt, “opført med en knusende sikkerhed fra bunden”. Her, udi Ringsted, hvilede dronning Dagmar side om side med Valdemar d. Store, Valdemar Sejr, dronning Bengerd og Knud Lavard.

Storebæltsbroen er da flot, men skal den virkelig vinde løbet? Man kan stemme frem til 25. juni – her – og vinde et hotelophold. 

3 kommentarer leave one →
  1. 19. juni 2007 01:07

    Jeg har stemt på Sct. Bendts, så du kan få et stykke kage 😉

  2. 19. juni 2007 11:28

    Jeg har også stemt på Sct Bendts – og andre ældre seværdigheder end broer…. Nyd kagen

  3. 25. juni 2007 10:18

    Tak for opbakningen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: