Solskinskage
I dag var det lyst, da jeg tog på arbejde og solskin, da jeg kørte hjem. Hurra! I den anledning vil jeg kalde denne kage, som jeg opfandt og bagte i går for Solskinskage med prikker. Et mere prosaisk navn ville være Citronkage med birkes.
Opskrift: 250 g sukker, 250 g mel, 2 tsk bagepulver, 1 tsk vanilliesukker, 30 g blå birkes, 6 spk olie (el. 150 g smeltet margarine), 3 æg, 1 dl mælk, 3/4 dl citronsaft (ca. 2 små citroner). Alle de tørre ingredienser blandes i en skål, æggene piskes let sammen og hældes i sammen med resten. Røres med håndmikser, hældes i form og bages ca. 35-40 min. ved 180 grader. Glasur af flormelis og citronsaft. Kan også bages som muffins; 20 min. ved 200 grader.
Jeg lærte at bruge birkes i kager i USA, og det smager fantastisk. Hvis man synes, det er for mærkeligt, kan 50 g kokos bruges.
Øv, så er det nok ikke den, jeg skal blive rig og berømt på.
Den ser mums ud!
Tak. Der var også gjort et stort indhug i den, da jeg kom hjem i eftermiddags…
En knasende nyhed. Opskriften Citronkage med birkes var i Femina for kort tid siden. Tillykke med solen.
Mht opskriften på solskinskagen – prøv at riste birkes af på panden først – så bliver de rigtig lækre sprøde 🙂